۲۴ نفر از داوران حرفهای استان کردستان پروانه داوری دریافت کردند
خبرگزاری میزان - همایش نقش داوری حرفهای در نظام قضایی و حقوقی کشور با حضور رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه، رئیس کل دادگستری استان کردستان و معاونین رئیس کل دادگستری استان، در سالن اجتماعات اداره کل دادگستری استان کردستان برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین هادی صادقی در این مراسم ضمن تسلیت شهادت رئیس جمهور و شهدای خدمت، اظهار کرد: امیدواریم مردم عزیز ایران اسلامی در انتخابات پیش رو با انتخاب رئیس جمهوری که در مسیر ولایت فقیه و قانون حرکت کند، آینده کشور را روشنتر از گذشته رقم بزنند.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه، افزود: در آستانه سالگرد رحلت امام خمینی (ره) هستیم و زندگی این عالم مجاهد، سراسر قیام برای خداوند متعال بود و امام راحل جان تازهای به روح انسانها بخشید و انسان را بیدار کرد تا برای اعتقادات مان مجاهدت کنیم.
وی افزود: تمامی ادیان توحیدی جهان وام دار امام راحل هستند چرا که وی ندای انسانیت را در جهان زنده کرد.
حجتالاسلام والمسلمین صادقی در ادامه به تشریح نهاد داوری پرداخت و تصریح کرد: نهاد داوری از مهمترین روشهای حل اختلاف در سطح دنیاست و در قراردادهای مختلف حقوقی و تجاری مورد استفاده قرار میگیرد.
وی تاکید کرد: از دیرباز فرهنگ داوری در فرهنگ اسلامی ایرانی ما ایرانیان وجود داشته و باید با قدرت ساماندهی شود و در قراردادهای منعقد شده در معاملات، شرط داوری گنجانده شود.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه، افزود: داوران باید از میان افراد متخصص و با دانش انتخاب شوند تا در کاهش اختلافات و منازعات در جامعه سهیم باشند.
وی خواستار ایجاد شعب تخصصی در دادگستری جهت اختصاص به این امور شد و اضافه کرد: رسانهها میتوانند با فرهنگ سازی و آگاه سازی جامعه به مردم در جهت استفاده هرچه بیشتر از این نهاد کمک کنند.
بهادر اسدی، معاون حل اختلاف استان کردستان نیز در این همایش اظهار کرد: در سند تحول و تعالی قوه قضاییه استفاده از جایگزینهای قضایی مورد توجه ویژه قرار گرفته و ساماندهی، جذب و صدور پروانه داوری به مرکز حل اختلاف قوه قضاییه و در استانها به معاونت حل اختلاف دادگستری واگذار شده است.
وی افزود:در سه سال اخیر اقدامات موثری در این خصوص انجام شده که از جمله آنها میتوان به برگزاری آزمون جذب داوران در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بوده و همچنین فراخوان جذب داوری بدون آزمون در آبان ماه سال ۱۴۰۲ و تشکیل پرونده برای ۱۴۰ نفراز متقاضیان در سال ۱۴۰۱ و ۳۵ نفر در سال ۱۴۰۲ و برگزاری ۲ دوره ارزیابی مصاحبه تخصصی برای متقاضیان انجام گرفته است.
معاون حل اختلاف دادگستری کردستان، افزود: کانون داوران استان کردستان مدت دو سال است که شروع بکار کرده است و در این مدت جلسات متعددی با اصناف و اتحادیهها برای گنجاندن شرط داوری در قراردادها برگزار شده است.
وی ترویج فرهنگ داوری در جامعه را سبب سرعت و سهولت در رسیدگی به پروندههای قضایی، کاهش هزینههای دادرسی، لازم الاجرا بودن احکام داوری ذکر کرد.
در پایان این مراسم پروانه داوری حرفهای به ۲۴ نفر از داوران استان کردستان اعطا شد.
انتهای پیام/